Activitati/Δραστηριότητες

Deschiderea Cursurilor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească

10574532_689280821148163_2183561226839941989_n  sigla DPRRP

Duminica 21 septembrie, va avea loc deschiderea cursurilor de Limba, Cultura si Civilizatie Romaneasca. Acestea se afla la cel de-al doilea an de functionare in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia fiind sprijinite de catre Ministerul de Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. Proiectul si-a atins obiectivele propuse, fapt dovedit prin interesul romanilor din Atena de a-si inscrie copiii in noul an scolar. Cursurile se desfasoara in fiecare sambata la sediul asociatiei adresandu-se in egala masura scolarilor si prescolarilor, acestia fiind calauziti de cadre didactice calificate si cu experienta in domeniu. Pe langa aceste cursuri copiii pot participa la orele de pictura si desen sustinute voluntar de doamna profesoara Lidia Chisilita. Sub indrumarea acesteia, copiii au participat la concursul de desen si colaje din cadrul celei de-a VII- a Conferinte UNIFERO care a avut loc la Timisoara in luna august unde s-au evidentiat fiind premiati.

 

CURSURI DE LIMBA GREACA

Asociația Femeilor Românce din Grecia anunță începerea Cursurile de Limbă, cultură și civilizație elenă în data de 22 septembrie, luni, de la ora 17:45.

Interviu cu Daniela Condurache

10361413_631976526878593_3345586382027071824_nRomanii din Atena au avut prilejul sa se bucure de muzica populara de acasa cu ocazia spectacolului “Podul de cantece” organizat de catre Asociatia Femeilor Romance din Grecia si Asociatia Modo-Elena “Orfeu”. Pe scena ateniana au urcat doua interprete valoroase de pe ambele maluri ale Prutului – Daniela Condurache din Romania si Olga Ciolacu din Republica Moldova. Si romanii din Aspropyrgos au avut ocazia sa petreaca o seara romaneasca in compania distinsei interprete Daniela Condurache la evenimentul organizat cu ocazia implinirii a 4 ani de existenta a Asociatiei “Sfintii Imparati Constantin si Elena” sub conducerea atenta a doamnei Mariana Konduraru.
Cu ocazia organizarii acestui spectacol am avut bucuria de fi vizitati la sediul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia de renumita interpreta Daniela Condurache, care ne-a oferit un interviu in exclusivitate pentru postul Radio TV Unirea:

Doamna Daniela, dupa cum stim nu sunteti la prima vizita in Atena insa fiecare calatorie are momentele ei. Ce impresii si ce amintiri luati cu dumneavoastra de aceasta data?
Sunt bucuroasa ca v-am avut spectatori la aceste doua spectacole frumoase si de suflet. Impresia pe care mi-au facut-o romanii de aici a fost minunata. In momentul in care intalnesc romani la spectacolele din Diaspora, romani care vibreaza la fiecare melodie adusa de acasa, ma simt coplesita de emotie. Un astfel de moment a avut loc la finalul spectacolului din Atena. Am inceput o fraza de suflet si nu am reusit sa o duc la bun sfarsit din cauza emotiilor intense.

Ce ne puteti spune despre modul in care ati fost primita de romanii din Atena ?

Nu sunt suficiente cuvinte de lauda care sa descrie modul in care am fost primita. Romanii ma impresioneaza mereu fiind alaturi de mine cu tot sufletul si traind fiecare melodie. Am fost coplesita de o primire extraordinara, de romani adevarati cu un patriotism autentic. Folosesc cuvinte mari pentru ca acestea descriu cu adevarat ceea ce am simtit aici. M-au impresionat locatiile romanesti de aici, cele doua restaurante romanesti : Iasul si Dorna si romanii din asociatii. Nu as vrea sa omit pe niciunul dintre cei care m-au intampinat incepand cu Luminita Kotsopoulou, Consiliul de Conducere al Asociatiei Femeilor Romance din Grecia, familia Dohotar, proprietarii celor doua restaurante, doamna Gabriela Munteanu si domnul Ionel Galbinita, Consiliul de Conducere al Asociatiei Moldo-Elene “Orfeu” si al “Asociatiei Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Aspropyrgos, domnul Ionel care s-a ocupat de sonorizare si toti cei care au pus umar la umar si au organizat acest spectacol dand dovada de o mare sensibilitate romaneasca. O deosebita placere mi-a facut si reintalnirea cu Olga Ciolacu cu care am mai participat la spectacole in Romania. Aici, prin intermediul vostru, ne-am intarit aceasta relatie printr-un spectacol de suflet si mi-as dori sa ne revedem si pe viitor.

Stim ca la spectacolul pe care l-ati sustinut in Aspropyrgos au participat si personalitati elene locale care au fost impresionate de interpretarea dumneavoastra, vice-primarul localitatii, domnul Filis, numindu-va Maria Kalas a Romaniei. Cu ce impresii ati plecat de la Aspropyrgos?

Am gasit o comunitate romaneasca deosebita incepand cu doamna Mariana Konduraru, presedinta Asociatiei, care impreuna cu Consiliul de Conducere a organizat o seara reusita la care au participat si edilii localitatii. Se pare ca am purtat noroc si primarului caruia i-am urat succes la alegerile pe care le-a si castigat a doua zi!

Ne-ati adus un colt de Romania prin cantecele dumneavoastra insa cred ca nu suntem singurii romani din Diaspora care va asteapta. Ce spectacole pregatiti pentru perioada urmatoare?

Cat de curand voi avea doua spectacole in Italia, nu s-a stabilit ordinea exacta in care le voi sustine insa ma asteapta si acolo cel putin 500 de romani.

Talentul dumneavoastra deosebit v-a purtat prin nenumarate tari unde sunt stabiliti romani. Cum vedeti comunitatea romaneasca din Grecia in raport cu celelalte pe care le-ati vizitat pana acum?

Nu o spun doar pentru ca ma aflu aici si fara sa exagerez dar sunteti pe locul intai. V-ati straduit , v-ati implicat foarte mult in organizarea acestui eveniment si acest lucru s-a simtit. Orice artist vine din Romania si se simte aici ca acasa nu poate pleca cu nemultumiri.

Ce sfat le dati romanilor de Pretutindeni?

M-as bucura foarte mult daca romanii din Diaspora si de pe ambele maluri ale Prutului ar fi mai uniti. Stiu ca este le este greu departe de tara si exista probleme diverse insa uniti fiind vor trece mult mai usor peste greutatile pe care le rezerva viata. Va doresc intelepciunea de a fi concilianti si de a va intelege unul pe celalalt si sper din toata inima sa fiti uniti, sa va iubiti, sa va respectati si in momentul in care exista astfel de evenimente romanesti sa spuneti toti prezent, nu doar pentru artistii care vin ci pentru faptul ca sunteti romani din acelasi neam si aveti copii care trebuie sa stie care sunt originile lor.

Noi va multumim ca ati raspuns afirmativ invitatiei de a sustine aceste spectacole in Grecia si speram ca vom avea ocazia sa va ascultam curand pe scena ateniana.

Si eu va multumesc pentru invitatie si pentru faptul ca v-ati straduit sa ma faceti sa ma simt ca acasa daca nu si mai bine ca acasa pentru ca acolo stau foarte putin. Ati fost niste gazde adevarate si revin cu drag oricand ma chemati insa va astept cu drag sa ne revedem si in Romania. Va sarut si va imbratisez din toata inima!

Ana-Maria Cuciureanu

1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului

anunt 1 IUNIE

Duminica, 1 Iunie ora 14:00 a avut loc la sediul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia un eveniment dedicat in exclusivitate copiilor care urmeaza Cursurile de Limba, Cultura si Civilizatie Romana in cadrul Asociatiei, cursuri sustinute de anul acesta de catre Departamentul Politici in Relatia cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
In deschiderea evenimentului a vorbit doamna presedinte Ana-Maria Cuciureanu care a adresat un mesaj de multumire membrilor asociatiei pentru implicarea si interesul acordat activitatilor desfasurate in cadrul Asociatiei inca din momentul infiintarii acesteia in luna Martie a anului 2013. Mesaje de multumire au fost acordate si sponsorilor care au sustinut Asociatia: Restaurantul To Iasio, Magazinul BingoGrill, Magazinul Carpathian Bakery, Restaurantul Dorna, Firma Malbuz Impex Srl, Romedia Athens Translate, Discoteca Ro-Mania, Magazinul cu produse romanesti din Kalithea, Firmele de transport: Mediteran Trans si Adonis Travel partener Filaret-Romaia, Firma Western-Union precum si partenerilor media care au promovat Asociatia si evenimentele desfasurate in cadrul ei: Publicatia on-line Romedia prin doamna Ana Tutuianu, publicatiei Timp Romanesc prin doamna Antuanela Rosioru, postul de Radio TV Unirea prin domnul Ioan Godja, Postului Radio Romania International prin doamna Mihaela Dinca, Postului Radio Romania Actualitati prin doamna Ala Stancaru, Postul de Radio Atena 9,84 prin doamna Elefteria Panciu, Postul de Radio Atena International 104,4 prin doamna Veronica Todor.
Multumiri special au fost adresate si celor care au contribuit la dezvoltarea segmentului educational in cadrul Asociatiei prin sustinere financiara, donatii de carte si materiale didactice: Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni – Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Romaniei la Atena, Institutul Limbii Romane – Ministerul Educatiei Nationale, Scoala Generala Margareta Musat din Siret-Suceava, doamna profesoara Grazziela Maftei, Doamna Aura Galanopoulou, presedinte a Asociatiei Prietenia din Pyrgos, Parintele doctor teolog Ioan Rusu de la Biserica Sf Ana Galati, Mitropolia Dunarea de Jos, doamna Angela Bratsou si doamnei doctor Elena Ceausu pentru consultul dentar gratuit oferit copiilor din cadrul Asociatiei.
Evenimentul a continuat cu o cuvantare a cadrelor didactice. Doamna Lidia Chisilita, profesor de arte plastice a vorbit parintilor despre concursul de arte plastice si desen la care vor participa acestia in cadrul celei de-a VII-a Conferinte Internationale a Uniunii Internationale a Femeilor Romane, care se va desfasura in perioada 8 – 11 august la Timisoara. Au urmat domnisoara educatoare Georgiana Serban si doamna invatatoare Magdalena Manta care au acordat diplome si cadouri elevilor – prescolari si scolari- ce au urmat cursurile de Limba, Cultura si Civilizatie Romana in anul scolar 2013/2014. Nu au fost uitati nici fratii mai mici sau copiii care au participat la eveniment, urmand a deveni elevii scolii in anul 2014/2015.
Doamna Luminita Kotsopoulou, reprezentanta Asociatiei “Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Aspropyrgos si a Asociatiei moldo-elene “Orfeu”din Atena, a adresat un mesaj de felicitare pentru reusita anului scolar 2013/2014 desfasurat in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia.
Copii au ascultat apoi istorioare din cartea ”Povestiri pentru micutii pofticiosi”, citite chiar de autoarea Alexandra Pintea Varnava care a oferit apoi carti si autografe micilor doritori.
Pe langa diplome si cadouri, copiii au avut parte de un spectacol de magie al celebrului artist Kelmis, cunoscut de publicul elen datorita participarii la emisiunea Grecia are Talent.
Evenimentul s-a incheiat cu dans si multe gustari oferite de parinti, magazinul Bingo Grill si consiliul de conducere al Asociatiei.
Reusita evenimentului incununeaza efortul unui an important pentru Asociatia Femeilor Romance din Grecia, an in care s-au desfasurat numeroase activitati dintre care amintim: Cursuri de Limba Greaca pentru adulti, Cerc de Psihologie, Seminarii de Dezvoltare Personala, Cursuri de Nutritie precum si Cursuri de Limba, Cultura si Civilizatie Romana si Cursuri de Desen si Pictura pentru copii.
Multumim tuturor celor care au facut posibila existenta si consolidarea Asociatiei prin contributia lor: membrilor, sponsorilor si in mod special Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni – Ministerul de Externe, pentru finantarea proiectului : Cursuri de Limba, Cultura si Civilizatie Romana – Cursuri de Week-end.

 

10153905_628639883878924_8854095245189987590_n

“Femeile românce faimoase în Europa și în Lume”, vernisaj prezentat Greciei

 

 ”Femeile românce faimoase în Europa și în Lume” au fost prezentate de Asociația Femeilor Românce din Grecia  prin vernisajul expoziției de fotografie, desfășurat pe 11 mai.

 În deschiderea evenimentului, corul “Oda Bucuriei” care activează în cadrul Asociației Moldo-Elenă “Orfeu” a intonat Imnul Europei, cu ocazia celebrării pe 9 mai, a Zilei Europei, iar istoricul Mihail Slusarenco a susținut un discurs despre însemnătatea acestei zile.

Expoziția a inclus fotografii cu româncele reprezentative care s-au afirmat în plan mondial, de-a lungul timpului, a fost însoțit și de o prezentare video, coordonată de arhitectul Cătălina Ștefaniță.

 Alături de noi s-au aflat iubitori de cultură și creatori ai ei. Le mulțumim pentru prezență tuturor celor care ne-au onorat

  Concert extraordinar la Atena

afis

Campania “Iepurasul din Diaspora” s-a incheiat

campania Iepurasul din Diaspora

                                            Lumânări de Paște!

       Copiii ce urmeaza cursurile de Limba Romana in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia, au confectionat sambata, 12 aprilie, impreuna cu parintii si cadrele didactice niste minunate lumanari de Paste.

967741_10202094227177390_156254394_n 1420570_10202094234217566_1705015628_n 1608787_10202094230817481_655058518_n 10153443_10202094231737504_1605168996_n 10156974_10202094229337444_186390820_n 10157085_10202094233177540_296994107_n3 10168310_10202094230737479_1394391169_n5 10168476_10202094227137389_1948322258_n 10168497_10202094229137439_1413681342_n 10168871_10202094231657502_2138386701_n 10168903_10202094233097538_2130163699_n 10168952_10202094233017536_1022293658_n 10173334_10202094230697478_1940093712_n 10173455_10202094228257417_1227985626_n 10173465_10202094229297443_396432275_n 10178427_10202094234257567_1339839168_n 10248834_10202094230617476_1631183565_n 10249077_10202094231817506_938884340_n 10250744_10202094229257442_1915329552_n 10250818_10202094232977535_1121870589_n 10250890_10202094228217416_1940214697_n 10255027_10202094234297568_1824614557_n 10255370_10202094234177565_795549944_n 10255645_10202094227297393_1957906597_n 10256053_10202094227217391_1832538763_n 10259401_10202094234137564_265617228_n2 10259474_10202094231697503_2090475908_n 10259511_10202094231777505_1421178515_n 10259535_10202094227257392_732334727_n 10259542_10202094229217441_532382890_n 10261839_10202094231857507_885411444_n 10264463_10202094233057537_808625891_n 10264824_10202094230657477_555231769_n 10264884_10202094233137539_713125598_n4

  Vizita la Penitenciarul de femei, Arma Thivon

 

inchisoare

Astazi am participat impreuna cu parintele Daniel Dumitru Pisar de la Biserica Buna Vestire, parohia Faru Avlida la o intalnire cu directorul Penitenciarului de femei, Arma Thivon. Am dus detinutelor de etnie romana obiecte de imbracaminte si igiena corporala donate de catre membrii Asociatiei Femeilor Romance din Grecia precum si de catre parintele dr.teolog Ioan Rusu de la parohia Sfanta Ana, Galati.
In urma discutiei avuta cu reprezentantii penitenciarului am fost informati ca dintre cele aproximativ 600 de detinute, 200 dintre ele nu au nici un fel de sustinere materiala, 38 dintre acestea fiind de origine romana. In penitenciar se afla alaturi de mame si 20 de copii cu varsta intre o luna si 3 ani si jumatate. Acestia au fost deschisi la discutii si ne-au prezentat situatia detinutelor, situatie destul de delicata lasand la o parte doar ideea lipsirii de libertate. Am hotarat impreuna cu acestia sa ne implicam constant in imbunatatirea situatiei lor prin intalniri periodice, (urmatoarea va avea loc in perioada Sarbatorilor de Paste) si printr-o campanie umanitara numita sugestiv: “Prietenii inchisorii”.

Scopul acestei campanii este colectarea de obiecte de imbracaminte, de igiena corporala precum si de obiecte necesare celor 20 de copii: scutece, lapte praf, imbracaminte, jucarii.
Cei care pot veni in ajutorul lor, sunt rugati sa ia legatura cu reprezentantii AsociatieiFemeilor Romance din Grecia pe pagina de Facebook a Asociatiei sau la numarul de telefon 6933214142. Pot primi informatii deasemenea la Biserica Buna Vestire, parohia Faru Avlida.

                                Campania:  Iepurasul din Diaspora

 Campania Iepurasul din Diaspora este in plina desfasurare, deocamdata prin binevointa membrilor Asociatiei Femeilor Romance din Grecia. Speram ca prin aceste imagini sa-i stimulam si pe ceilalti romani si filoromani din Atena sa contribuie cu un ajutor la cadourile ce vor fi trimise copiilor defavorizati din Romania.

WP_20140405_001 WP_20140405_003 WP_20140405_007 WP_20140405_015 WP_20140405_019 10154480_611757285567184_1899776122_n 10154532_611757362233843_795441378_n

Petrecere de 8 Martie pentru membrele Asociatiei Femeilor Romance din Grecia

Sambata, 8 Martie, membrele Asociatia Femeilor Romance din Grecia si-au serbat ziua dedicata lor la restaurantul romanesc TO Iasio Atena. Multumim doamnei Gabriela Munteanu si intreg personalului pentru o seara perfecta!

1980515_514992941952784_1798992501_o 1956914_514991655286246_2096026381_o 1669950_514990755286336_433113227_o 1796018_514993105286101_1040324519_o 1511863_514991721952906_1646021232_o 1606476_514992025286209_1088016768_o 1618377_514993531952725_19103416_o

                                          “O mama, dulce mama!”

Cu ocazia zilei de 8 Martie, copiii care urmeaza cursurile de Limba Romana in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia, au recitat poezii si au interpretat cantecele dedicate mamei. Le-au oferit deasemenea flori si felictari confectionate chiar de ei. Doamnele si domnisoarele prezente au primit flori si din partea Patiserie Simigerie Covrigarie Romaneasca prin bunavointa domnului Mihai Dohotar. Dupa serbare a avut loc o petrecere cu gustari oferite de Patiseria Carpathian Bakery, Restaurantul romanesc TO Iasio Atena dar si de catre mamicile gospodine. Le multumim tuturor pe aceasta cale. Multumim deasemenea pentru prezenta si sustinere reprezentantelor Ambasadei Romaniei la Atena, doamnelor Anca Chisalita si Mihaela Nica. Felicitari copiilor pentru o serbare reusita si La Multi Ani tuturor femeilor!
   Asociatia Femeilor Romance din Grecia a serbat deasemenea implinirea unui an de la infiintare. Multumim pe aceasta cale membrilor, colaboratorilor, sponsorilor, Ambasadei Romaniei la Atena pentru sustinere si incredere. Datorita voua pe parcursul acestui an Asociatia a inflorit, s-a dezvoltat si a reusit sa reuneasca un numar mare de membri activi. Activitatile Asociatiei s-au multiplicat si continua sa o faca datorita interesului sporit a celor care se alatura. S-au legat prietenii si colaborari intr-o atmosfera romaneasca si intr-un spatiu adecvat. Un calduros La Multi Ani tuturor membrilor Asociatiei Femeilor Romance din Grecia!

1925140_599519783457601_1736175240_n 1947353_599519266790986_348904953_n 1982312_599519590124287_1628649576_n 10003493_599519106791002_796542823_n 10007446_599520020124244_1426485092_n 1979487_599519456790967_2023280233_n 1175549_599519370124309_1893156913_n 1230032_599519320124314_1477596263_n 1236227_599519126791000_1378434346_n 1557430_599519303457649_1412144526_n 1779320_599519876790925_1323700149_n 1780713_599519246790988_1291301266_n 1796580_599519436790969_452656220_n 1798486_599519660124280_844883363_n 1897803_599519123457667_642349661_n 1898040_599520166790896_1410638938_n 1898069_599519820124264_824120777_n 1900062_599519576790955_1417172759_n 1902052_599519560124290_1942841287_n 1911733_599520203457559_1071338344_n

BAL MASCAT

Duminica, 16 Februarie 2014, la sediul nostru a avut loc un Bal Mascat dedicat in special copiilor. Acestia s-au bucurat alaturi de parinti de un spectacol de magie oferit de magicianul BIG BEN. Petrecerea a continuat cu gustari si racoritoare binevenite dupa atata dans. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu asociatiile “Orfeu” si ” Sf. Imparati Constantin si Elena”.

IMG_0241 IMG_0240 IMG_0228 IMG_0221 IMG_0214 IMG_0206 IMG_0172 IMG_0160 IMG_0061 IMG_0065 IMG_0068 IMG_0088 IMG_0108 IMG_0113 IMG_0122 IMG_0126 IMG_0059 IMG_0052 IMG_0050 IMG_0049 IMG_0047 IMG_0045 IMG_0041 IMG_0031 DSCN1523 DSCN1536 DSCN1543 DSCN1561 DSCN1576 DSCN1578 IMG_0024 IMG_0027 DSCN1498 DSCN1497 DSCN1483

In asteptarea lui Mos Craciun!

          Astazi, 22 decembrie, copiii ce urmeaza cursurile de Limba Romana in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia au pregatit un moment artistic indrumati de domnisoara educatoare Georgiana Serban, dedicat sarbatorilor de iarna. Nu a lipsit nici Mos Craciun care a fost foarte darnic cu bunavointa sponsorilor nostri: Restaurantul Bingo Grill, Restaurantul TO Iasio Atena, Magazin Atena Produse Romanesti, carora le multumim pe aceasta cale. Multumim deasemenea Ambasadei Romaniei la Atena pentru materialele didactice oferite, precum si mamicilor gospodine care au contribuit la masa bogata oferita! 
Felicitari copiilor nostri care sunt minunati de fiecare data si va uram cu aceasta ocazie Sarbatori Fericite si un An Nou plin de lumina, fericire si impliniri!

DSCN1336 DSCN1338 DSCN1340 DSCN1341 DSCN1343 DSCN1344 DSCN1346 DSCN1347 DSCN1348 DSCN1349 DSCN1351 DSCN1352 DSCN1353 DSCN1354 DSCN1356 DSCN1357 DSCN1359 DSCN1360 DSCN1361 DSCN1363 DSCN1364 DSCN1365 DSCN1367 DSCN1368 DSCN1369 DSCN1370 DSCN1371 DSCN1372 DSCN1373 DSCN1374 DSCN1380 DSCN1381 DSCN1382 DSCN1383 DSCN1384 DSCN1386 DSCN1387 DSCN1388 DSCN1389 DSCN1390 DSCN1391 DSCN1392 DSCN1393 DSCN1394 DSCN1395 DSCN1396 DSCN1397 DSCN1398 DSCN1399 DSCN1400 DSCN1401 DSCN1402 DSCN1403 DSCN1404 DSCN1405 DSCN1406 DSCN1407 DSCN1408 DSCN1409 DSCN1410 DSCN1411 DSCN1412 DSCN1413 DSCN1414 DSCN1415 DSCN1417

Cum avem grija de dintii nostri?

Sambata, 16 noiembrie, copiii care urmeaza Cursurile de Limba Romana din cadrul Asociatiei au beneficiat de un control gratuit, periute, paste de dinti si materiale informative. Acestea au fost oferite de catre domnisoara dentist Elena Ceausu, careia ii multumim pe aceasta cale!

DSCN0900 DSCN0901 DSCN0902 DSCN0903 DSCN0904 DSCN0905 DSCN0906 DSCN0907 DSCN0908 DSCN0909 DSCN0910 DSCN0913 DSCN0914

Canta, Lautare!

 Astazi, 25 septembrie, am avut onoarea sa gazduim la sediul nostru un eveniment muzical de exceptie. Cele trei asociatii: ”Orfeu”, “Sfintii Imparati Constantin si Elena” si “Asociatia Femeilor Romance din Grecia” s-au reintalnit  pentru a oferi  membrilor lor  o seara muzicala romaneasca. Evenimentul  a fost un omagiu in memoria regretatei Maria Tanase, supranumita “Pasarea maiastra” a muzicii romanesti. Astazi se implinesc  100 de ani de la nasterea ei.

  Am avut  onoarea sa ne bucuram de prezenta cunoscutului  cantaret  si interpret  la vioara, Constantin Lataretu.

  Gorjean de origine, urmas al celebrei familii de lautari si conducatori de tarafuri Lataretu, domnul Constantin a continuat traditia si a studiat la Conservatorul din Bucuresti, sectia Ansambluri – Dirijat- Cor. A participat la numeroase concursuri si festivaluri  interne si internationale, fiind distins cu premii importante printre care Trofeul la Festivalul de la Mamaia, sectia folclorica si Marele Premiu la Festivalul  “Maria Tanase” in 2000.

  Desi departe de tara, astazi am calatorit cu gandul  spre ea pe acorduri line de vioara. Ii multumim pe aceasta cale domnului  Constantin Lataretu  pentru spectacolul minunat si pentru efortul  depus!

DSCN0151 DSCN0153 DSCN0154 DSCN0159 DSCN0162 DSCN0164 DSCN0165 DSCN0167 DSCN0169 DSCN0170 DSCN0171 DSCN0173 DSCN0176 DSCN0180 DSCN0181 DSCN0185 DSCN0186 DSCN0188 DSCN0193 DSCN0203 DSCN0204 DSCN0209 DSCN0212 DSCN0213 DSCN0215 DSCN0218 DSCN0219 DSCN0220 DSCN0224 DSCN0226 DSCN0227 DSCN0228 DSCN0229 DSCN0230 DSCN0232 DSCN0234 DSCN0235 DSCN0244 DSCN0245

Pentru Limba, Pentru Limba Noastra!

              Ziua Limbii Romane a fost serbata cum se cuvine printr-un eveniment cultural urmat de o petrecere pe masura. La organizarea acestuia au colaborat cu succes trei asociatii: Asociatia Moldo-Elena “Orfeu”, Asociatia” Sf. Imparati Constantin si Elena” din Aspropyrgos si Asociatia Femeilor Romance din Grecia.
Evenimentul a fost sponsorizat de catre magazinul romanesc:” Carpathian Bakery”. Produsele oferite au intregit atmosfera romaneasca, fapt pentru care le multumim pentru sustinerea acordata in mod repetat.
Multumim pentru prezenta reprezentantilor Ambasadei Romane si Moldovenesti, reprezentantilor Comunitatii Romane “Stefan cel Mare”, scriitoarei Irina Corduneanu si tuturor participantilor care au serbat alaturi de noi Ziua Limbii Romane!

057 061 064 066 069 070 071 072 076 078 080 082 083 084 085 087 088 091 093 094 096 097 100 104 106 113 116 118 119 120 121 122 123 124 128 133 136 137 139 141 142 143 144 145 146 147 148 149 153 154 155 156 157 158 159 160 162 163 165 166 167 171 172 174 176

Activitati si servicii in cadrul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia

Vom oferi  consiliere si indrumare  specializata, gratuita.Numarul sedintelor oferite va fi stabilit de catre terapeuti in urma programarilor.  Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe tineri si pe adulti  sa depaseasca problemele si situatiile dificile cu care se confrunta, oferindu-le ocazia de a apela la specialisti în domeniul consilierii. Această metoda de consiliere a fost aleasa și avand în vedere faptul ca, de cele mai multe ori, cei afectați de anumite probleme nu au dispozitia necesara pentru a impartasi greutatile lor cu familia, prietenii  sau alte persoane. Astfel, datorita  avantajului oferit de posibilitatea pastrarii anonimatului si datorita modului foarte simplu in care este creat sistemul, este mult mai probabil ca acestia sa se deschida si sa ceara ajutor.

Programarile pentru consultatii se fac direct cu specialistii nostri nostri de Luni pana Vineri:

Dorothea Kafkoula -Psiholog clinic: 6943023440

Raluca Luca-Tsoulos- Terapeut Theta Healing: 6932519507

Program:
Luni :18- 20 “Sa ne cunoastem” – Dezvoltare personala

20 – 21 Cursuri de Lans Latino


Miercuri: 18 – 20 Ora Psihologului


Vineri :17 – 19 Limba Greaca I
19:30 – 21- Limba Greaca II
Sambata: 10 – 12 Limba Romana – Gradinita

 

14 – 16 Limba Romana ( scolari)

16 -18 Limba Romana (scolari)

                                             Martisor

Anul acesta vestitorii primaverii au venit sub forma unei noi Asociatii menite sa readuca incredere si speranta in viata femeii dar si a celor apropiati ei.

 Festivitatea de deschidere a avut loc la sediul Asociatiei Femeilor din Grecia: Str: Aristomenous  41, etj.1, Plateia Attikis si a avut urmatorul program:

EVENIMENT :  “MARTISOR“ – Festivitatea de deschidere a ASOCIATIEI FEMEILOR ROMANCE DIN GRECIA – 3 Martie 2013

•             Inregistrare participanti

•             Urari de bun venit și deschiderea  evenimentului

•             Slujba de binecuvantare

•             Mesajul  Presedintei Onorifice, doamna LILIANA PAGU

•             Ana-Maria Cuciureanu- membru fondator – Prezentare generala AFRG

•             Dorothea Kafkoula – membru fondator – “De ce este important sa ne adresam psihologului?”

•             Raluca Luca –Tsoulos – membru fondator – “Ce este terapia Theta-Healing?”

•             Maria Kaplani – “Ce este ergoterapia?”

•             Iancu Mihai – “Engleza pentru copii”

•             Intrebari din partea participantilor

•             Program artistic oferit de grupul “Aripi”( coordonat de doamna Mariana Bargan)

•             Aperitive si discutii libere

Ii multumim pentru prezenta doamnei Liliana Pagu, presedinta Asociatiei  Femeilor din Romania si presedinta onorofica a Asociatiei Femeilor din Grecia.

Le multumim pentru prezenta si doamnei Consul Viorica Susan, domnului Dumitru Gurau presedintele Asociatiei moldo-elene “Orfeu”, parintelui Daniel  Dumitru, doamnei Ana Tutuianu reprezentant Romedia.

Multumim deasemenea Asociatiilor care ne-au transmis urari de bine desi nu au putut fi prezente la eveniment: Doamnei Mariana Conduraru, presedinta Asociatiei  “Sfintii Constantin si Elena”, doamnei  Monica Savulescu Voudouri, presedinta Asociatiei  culturale „Balkania contemporana”, doamnei Aura Galanopoulou, presedinta Asociatiei  romano-elene “Filia” (Prietenia) din  Pyrgos precum si domnului George Tegu, presedintele” Federatiei Sf. Andrei”.

Multumiri le aducem si parintilor membri ai Asociatiei  care au contribuit cu bunatati  specifice zonelor din care provin si care au dat gust si culoare evenimentului. De asemenea le admiram rapiditatea cu care si-au achizitionat costumele populare pentru a creea o atmosfera romaneasca specifica ce a insufletit momentul artistic oferit de grupul muzical”Aripi”.

Faptul ca ati fost in numar atat de mare alaturi de noi, inca de la inceput, ne da incredere sa continuam, se evoluam si sa ne imbunatatim activitatea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: