Donatii/Δωρεές

                Moș Crăciun de Pretutindeni!

 

               10419605_723550957721149_4635945718995822399_n

 

     Asociația Femeilor Românce din Grecia – Atena, AsociațiaFemeilor Românce din Belgia, Asociația românilor Carpatia din Salonic (Grecia) și Fundația Kristine, în colaborare cu Fundația Mereu Aproape – România, vă invită să contribuiți la Campania de strângere de cadouri pentru copiii defaforizați din România.
Participanții sunt rugați să pună într-o cutie de mărime medie, câteva lucrușoare (hăinuțe, jucării, dulciuri neperisabile), care vor ajunge la un copil. Cutia va fi amabalată cu hârtie colorată iar deasupra se va lipi o etichetă cu vârsta și genul copilului căruia i se adresează cadoul. Puteți pune și o felicitare cu gândurile voastre. Colectarea cadourilor se va face până la data limita de 15 decembrie la sediul Asociației Femeilor Românce din Grecia: Str. Aristomenous 41, Piața Attiki, Atena.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numarul de telefon – 0030/6933214142.
Cutiile vor fi împărțite prin grija Fundației Mereu Aproape , în zilele 22-24 decembrie 2014.

 

  Iepurasul din Diaspora!

 flyer-EL-de printat-page-001

Iepurasul din Diaspora este o actiune caritabila a Diasporei romanesti pentru copiii din Romania.
Campania a fost lansata de catre Diaspora Progresista, un grup informal, compus din cetateni romani din Romania si din strainatate, avand ca misiune promovarea drepturilor si a intereselor romanilor din Romania si din strainatate : http://www.DiasporaProgresista.eu
Aceasta campanie nu este la prima actiune de acest fel, o colecta de cadouri fiind organizata si cu ocazia Craciunului.
Pentru un mai mare succes a acestei campanii, se incearca infiintarea punctelor de colectare in cat mai multe tari europene.
In Grecia aceasta campanie este sustinuta de Asociatia Femeilor Romance din Grecia care este membra a Diasporei Progresiste si prin bunavointa firmelor: Patiseria Carpathian Bakery, Restaurantul ”To Iasio” si firma de transport “Adonis Travel” precum si a partenerului media Romedia.gr
In campanie este rugat sa se implice orice cetatean cu suflet care simte ca poate oferi ceva folositor copiilor defavorizati din Romania.
Cadourile pot contine: Haine, jucarii, rechizite scolare, carti de colorat, paste si periute de dinti si dulciuri neperisabile in cutii de carton cu o greutate de aproximativ 1 kilogram, ambalate in hartie colorata cu motive specifice de Paste. Pe cutii trebuie sa adaugati o eticheta mica din care sa reiasa varsta si genul copilului caruia i se adreseaza, dupa exemplul (ex: B – 5-6 ani, F- 7-8 ani). Hainele si jucariile nu trebuie sa fie neaparat noi insa trebuie sa fie in stare buna pentru a putea fi de folos copiilor care le vor primi. Jucariile nu trebuie sa contina piese mici care pot fi inhalate de copii avand in vedere ca varsta acestora variaza de la 2 la 12 ani si nu numai.
Cadourile vor fi trimise in Romania in localitatile unde exista grupuri de voluntari, numele acestora fiind facute publice pe site-ul http://www.diasporaprogresista.ue. Listele cu potenţialii beneficiari ai cadourilor sunt, de asemenea, publicate pe site. Prioritate au copiii orfani din centrele de plasament si din alte institutii, prescolarii si elevii din clasele primare ale unor scoli mai izolate din Romania, acolo unde Iepurasul de Paste ajunge mai greu!
Colectarea si distribuirea cadourilor se face pe baza unor liste intocmite anterior pentru a nu lasa loc confuziilor. Voluntarii se obliga de asemenea sa fotografieze momentele inmanarii acestor cadouri, fotografiile urmand sa fie apoi publicate pe site-ul mentionat mai sus.
Pentru listele cu potentialii beneficiari asteptam si alte sugestii inafara zonelor deja mentionate.
Campania se adreseaza tuturor oamenilor cu suflet mare din Grecia pe care ii rugam ca pana in data de 15 aprilie, 2014 sa treaca pe la unul dintre cele 4 puncte de colectare din Atena macar cu un cadou care va face fericit un copil nevoias din Romania.
Punctele de colectare din Atena sunt:
1.Asociatia Femeilor Romance din Grecia – str.Aristomenous 41, etj.1 Plateia Attiki, telefon pentru informatii suplimentare: 6933214142
2. Patiseria “Carpathian Bakery” – str. Mihail – Voda nr.102-104, Plateia Attiki
3. Restaurantul romanesc “To Iasio” – str. Kapnokoptiriou nr.4 vizavi de Aharnon nr.17
4. Firma de transport “Adonis Travel” – str. Karolou nr.27, statia Metaxourgeio

    Vizită la Penitenciarul de femei, Eleona – Thivon!

inchisoare

Astazi am participat impreuna cu parintele Daniel Dumitru Pisar de la Biserica Buna Vestire, parohia Faru Avlida la o intalnire cu directorul Penitenciarului de femei, Arma Thivon. Am dus detinutelor de etnie romana obiecte de imbracaminte si igiena corporala donate de catre membrii Asociatiei Femeilor Romance din Grecia precum si de catre parintele dr.teolog Ioan Rusu de la parohia Sfanta Ana, Galati.
In urma discutiei avuta cu reprezentantii penitenciarului am fost informati ca dintre cele aproximativ 600 de detinute, 200 dintre ele nu au nici un fel de sustinere materiala, 38 dintre acestea fiind de origine romana. In penitenciar se afla alaturi de mame si 20 de copii cu varsta intre o luna si 3 ani si jumatate. Acestia au fost deschisi la discutii si ne-au prezentat situatia detinutelor, situatie destul de delicata lasand la o parte doar ideea lipsirii de libertate. Am hotarat impreuna cu acestia sa ne implicam constant in imbunatatirea situatiei lor prin intalniri periodice, (urmatoarea va avea loc in perioada Sarbatorilor de Paste) si printr-o campanie umanitara numita sugestiv: “Prietenii inchisorii”.

Scopul acestei campanii este colectarea de obiecte de imbracaminte, de igiena corporala precum si de obiecte necesare celor 20 de copii: scutece, lapte praf, imbracaminte, jucarii.
Cei care pot veni in ajutorul lor, sunt rugati sa ia legatura cu reprezentantii AsociatieiFemeilor Romance din Grecia pe pagina de Facebook a Asociatiei sau la numarul de telefon 6933214142. Pot primi informatii deasemenea la Biserica Buna Vestire, parohia Faru Avlida.

Oameni cu suflet!

 

Avem bucuria de a va anunta ca exista oameni cu suflet in Atena. Magazinul romanesc Carpathian Bakery doneaza saptamanal prin intermediul Asociatiei Femeilor Romance din Grecia, produse romanesti, familiilor defavorizate. Astfel mai multi romani se pot bucura de gustul romanesc,  potolindu-si dorul de acasa!

  Va multumim!

18256_104549219710828_271122737_n

 

STR: Mihail –Voda  102-104

TEL: 2108213080

Blogroll

Partener Media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: