Povesti de viata/ Iστορίες ζωής

Viata in Anglia in pasi de …BOKWA!CEZARA1

Iata o poveste de success a unei tinere mamici intreprinzatoare:

Ma numesc Cezara Nicorici si sunt din Botosani.  Am terminat cursurile facultatii de Filosofie la UAIC Iasi. Din anul 2007 m-am stabilit intr-un orasel de langa Londra alaturi de sotul meu. Avem 2 copii minunati si o viata linistita si implinita.

  • ·         Cum te-ai adaptata la viata din Anglia?  Sunt comunitati romanesti in preajma? Cum sunteti priviti ca si romani in contextul problemei actuale legata de emigrantii romani?

Adaptarea in Londra a fost una destul de anevoioasa ca sa spun asa. Inainte sa vin in Anglia am lucrat 2 ani in Germania ca Au-pair. Abia reusisem sa ma integrez cat de cat acolo ca a trebuit sa o iau iar de la capat. Vremea de aici e morocanoasa la fel ca si oamenii de multe ori…

Avem destul  de multi prieteni romani la noi in orasel, dar din cauza serviciului in general nu apucam sa ne vedem cu totii prea des.

Din punctul meu de vedere suntem bine priviti, dar asta nu inseamna ca peste tot e la fel  sau ca toti suntem priviti la fel.  Aici suntem cativa romani si suntem muncitori, seriosi si nu prea ne simtim marginalizati.

  •  Cum ai descoperit Bokwa? Unde te-ai specializat in acest sport?

Bokwa Fitness am descoperit-o acum un an din pura intamplare. Eram in cautarea unei noi cariere, unui nou inceput si nu stiam in ce directie sa o apuc. Imi placea sa merg la Zumba dar la mine in oras era plin de instructori de Zumba asa ca iesise din ecuatie. Intr-o zi sotul a venit acasa si mi-a povestit ca o colega de a lui facea Bokwa , m-am uitat pe site-ul lor, mi-a placut ce am vazut si mi-am platit cursul. Asta se intampla marti seara si eu sambata am avut cursul. Emotiile au fost imense, era ceva nou cu care nu ma mai intalnisem dar am plecat super incantata de tot ce invatasem si gata de un nou inceput .

  •  Explica-ne ce inseamna de fapt Bokwa si care sunt avantajele acestor exercitii?

Bokwa Fitness este o noua abordare a exercitiilor fizice si din acest motiv s-a raspandit extrem de rapid in intreaga lume.

Cei care participa la ora de Bokwa deseneaza litere si numere cu picioarele in timp ce au parte de un antrenament plin de energie.

Bokwa este diferita nu exista coreografie sau pasi de numarat. Poate fi practicata de toata lumea deoarece pasii sunt usor de urmat.

Din cauza muzicii energizante si a pasilor usor de urmat nici nu iti dai seama ca poti arde pana la 1200 de calorii intr-o ora. Oricine poate face Bokwa de la copii de 4 ani pana la batrani de 70 de ani.

  •  A fost greu sa-ti gasesti doritori pentru a desfasura un program constant?

A fost greu sa imi gasesc clienti pentru Bokwa din 2 motive:  unul, Bokwa abia aparuse in Londra, era ceva cu totul nou si lumea era destul de sceptica iar doi, eu eram noua in domeniu. Nu aveam experinta in domeniu , limba imi crea probleme de multe ori pentru ca erau termeni pe care nu i-am auzit sau folosit vreodata. Asta nu m-a facut decat sa ma ambitionez mai tare sa reusesc. Inca mai am de muncit, merg la aproape toate respecializarile care sunt  in apropiere, am inceput si un alt curs pentru a deveni instructor de aerobic . Drumul e lung si eu sunt abia la inceput dar iubesc ce fac si asta imi da puterea sa merg mai departe.

 

  •  O consideri o meserie, se poate intretine cineva din acest gen de activitate?

Da, este o meserie destul de banoasa daca reusesti sa iti faci clientela ta si faci cateva ore pe saptamana. Eu momentan nu ma pot intretine din ea pentru ca nu fac decat 2 ore pe saptamana, avand doi copii mici si un sot care munceste mult e destul de greu sa gasesc orele potrivite pt a adauga mai multe.

  •  Iti lipseste Romania? Intentionezi sa te intorci in tara impreuna cu familia?

Sincer nu as putea sa spun ca imi lipseste Romania, da, imi lipsesc oamenii dragi din ea dar cu regret o spun nu cred ca as putea vreodata sa mai traiesc acolo.

  •  Ce planuri de viitor ai?

Imi doresc foarte mult sa continui ce am inceput in domeniu fitnessului. Poate sa deschid o sala pt toti de la cei mici la cei mari cu tot felul de activitati.

  •  Ce sfat le dai celor care doresc sa inceapa o astfel de activitate pe cont propriu?

Nu e niciodata prea tarziu pentru a incepe un nou drum. Urmati-va visele, perseverati si veti reusi!

CEZARA3                                                     CEZARA2

                        

Ana-Maria Cuciureanu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: